Binnen- en buitencamera’s. Wat is belangrijk?

Binnen- en buitencamera’s. Wat is belangrijk?

by Joeri van der Mast, 31 augustus 2016

Binnen- en buitencamera’s. Wat is belangrijk?

Bij CCTVsysteem proberen wij altijd een zo compleet mogelijk aanbod te genereren voor onze klant. Dit houdt ook in dat wij voor zowel binnen- als buiten de juiste beveiligingscamera’s ter beschikking hebben. Doordat een camera altijd veel invloeden van buitenaf heeft is het belangrijk om hier de juiste camera’s bij te kiezen.

Camera’s voor binnen

Al onze klanten hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen binnen- en buitencamera’s. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Binnencamera’s worden vaak op plekken bevestigd waar het licht stabiel is. Dit wil zeggen dat de invloed van licht niet zo groot is. U kunt hiervoor kiezen als u bijvoorbeeld op zoek bent naar camerabeveiliging voor uw woning of loods. Het kan echter ook zo zijn dat u een discotheek of restaurant wilt beveiligen. In dat geval heeft u baad bij Full HD camera’s waarbij de kwaliteit niet verstoord wordt door slechte licht. De standaard beveiligingscamera’s van CCTVsysteem hebben een resolutie van 720p. Voor situaties zoals eerder geschetst raden wij aan om de Full HD 1080p camera’s te nemen.

Samenvattend zijn dit dus de belangrijkste vragen die u zichzelf moet stellen:

 • Wat voor object wil ik beveiligen?
 • Zijn er veel verschillende lichtinvallen?
 • Heb ik last van dag- en nachtsituaties?
 • Heb ik een Full HD camera nodig of niet?

Camera’s voor buiten

In veel van de gevallen heeft u buiten last van hinderlijke weersomstandigheden. Hierdoor kunnen de camerabeelden van mindere kwaliteit zijn waardoor eventuele inbrekers of dieven niet herkenbaar zijn. Om dit in de toekomst te voorkomen kunt u kiezen voor Full HD camera’s welke een beeldresolutie van 1080p hebben. Het nadeel van standaard camera’s is, dat zij onder slechte weersomstandigheden niet de gewenste beeldkwaliteit kunnen leveren. Dit is vaak ook het geval met doe-het-zelf camera’s die u eenvoudig in de winkel koopt.

Naast de kwaliteit van het beeld is het ook belangrijk dat een buitencamera water- en stofdicht is. Infrarood is een belangrijk aspect wanneer het gaat om nacht opnames. Als voorbeeld kunt u een bedrijf nemen dat veel te maken heeft met inkomend- en uitgaand verkeer. Vaak is het zo dat deze bedrijven goed zicht willen hebben op de kentekens van de voertuigen. Hierbij kunnen echter veel problemen optreden. Zo moet het licht ’s nachts goed zijn voor de beveiligingscamera’s om genoeg te kunnen zien. Ondanks dat onze camera’s zijn uitgerust met infrarood techniek hebben zij wel licht nodig om kentekens duidelijk op het beeld te laten verschijnen. Indien er niet genoeg verlichting aanwezig is, schakelen de bewakingscamera’s automatisch over op zwart-wit modus. Hierdoor kan het zo zijn dat u een- of meerdere kentekens niet kunt lezen. Als laatst is het ook erg belangrijk dat de camera’s op de juiste plaats hangen. Goed zicht op de voertuigen is daarbij essentieel.

Bent u op zoek naar een of meerdere camerasystemen voor buiten? Vraagt u zich dan de volgende zaken af:

 • Zijn de weersomstandigheden bij mij van invloed?
 • Heb ik een hoge resolutie nodig of volstaat een mindere kwaliteit ook? (Full HD of HD)
 • Moeten mijn camera’s vandaalbestendig zijn?
 • Zijn mijn opnames voor ’s nachts of overdag belangrijk?
 • Moeten mijn camera’s stof- en waterbestendig zijn?

Kortom, er zijn veel factoren van invloed wanneer u op zoekt bent naar binnen- of buitencamera’s. Let daarom goed op de verschillende aspecten of vraag een van onze specialisten om advies.

 

 

Camerabeveiliging specialist

Paul Visser Eurohill CCTVsysteem"Een veilig gevoel bij u thuis of uw onderneming, dat is wat u wilt. Bij CCTVsysteem hechten wij ontzettend veel waarde aan het leveren van kwalitatief hoge camerasystemen, vanaf de aanleg tot het onderhoud. Vraag daarom direct een vrijblijvende offerte aan bij uw specialist. Wij zullen u altijd binnen 24 uur voorzien van advies op maat."  - Paul Visser

Vrijblijvend Offerte Aanvraag

Wilt u zeker zijn van een goed functionerend camerabeveiliging systeem, waarbij ook het onderhoud volledig verzorgd wordt? Vraag dan snel een offerte aan.

Waarom CCTVSysteem.nl

 • Top kwaliteit CCTV systemen
 • Vanaf €85 all in per maand
 • Beelden bekijken via smartphone, tablet of TV
 • Inclusief installatie- & support
 • Werkzaam door heel NL
 • 40 jaar ervaring
 • Gecertificeerd bedrijf in beveiligingssystemen

Bewakingsbeelden impressie

Ervaar hieronder de hoge kwaliteit bewakingsbeelden in een korte videoimpressie.

Camerabeelden Overdag
Camerabeelden 's nachts